Skip to main content
Ondernemersverhaal

Autobedrijf Schoenmakers

Ondernemersverhaal: Autobedrijf Schoenmakers

Gerard Schoenmakers en autobedrijf Schoenmakers

Hoe kun je je bedrijf het beste omschrijven?

Autobedrijf Schoenmakers richt zich op de verkoop van jonge auto’s aan particulieren en vanuit onze groothandelsfunctie aan collega autobedrijven. De particulier kan bij ons een auto inruilen en het aflever klaar maken van de verkochte auto’s gebeurt in onze goed uitgeruste werkplaats.

In de afgelopen 22 jaar zijn we gevestigd geweest in de omgeving van Erp, echter hebben we met onze huidige locatie aan de Heuvelberg dé plek gevonden om onze ambitie in daden om te zetten.

De zoektocht naar een auto begint tegenwoordig online. Dit maakt dan ook dat onze (potentiële) klantenkring zich in geheel Nederland bevindt. Door jonge auto’s in te kopen die veelal nog in de fabrieksgarantie zitten én met scherpe prijzen te adverteren, zijn we in staat om te concurreren met o.a. merkdealer bedrijven. Met name het Crossover segment is momenteel populair. Indien we niet de auto hebben die de klant zoekt, gaan wij op zoek naar de auto die voldoet aan de wensenlijst van de klant. We voorzien ook in financieringen voor de particuliere en zakelijke klant.

EBK - Gerard Schoenmakers
Wat is nu echt karakteristiek voor je bedrijf?

We kenmerken ons als een transparant, meedenkend en no-nonsense bedrijf met een laagdrempelig karakter. Door dicht bij onszelf te blijven creëren we een omgeving waarin het voor de klant goed voelt om een auto aan te schaffen. Onze goede recensies onderstrepen dit.

Wij zijn pas echt tevreden als onze klanten tevreden (blijven) zijn. Dat zit hem niet in bedragen of aantallen verkochte auto’s maar meer in de sfeer van het iets kunnen betekenen voor elkaar waar we beiden beter van worden. Dat is dan ook precies waar het om gaat.

Wat was de eerste noemenswaardige opdracht en welke ontwikkelingen heb je doorgemaakt?

Noemenswaardige opdrachten zijn er uiteraard vele geweest in 22 jaar verkoophistorie. Elke klant is anders en dat maakt dan ook dat elke dag anders is. Daar halen we energie uit. Door de diversiteit aan klanten die de revue zijn gepasseerd, ontwikkel je als mens en indirect als bedrijf.

Als een klant aangeeft dat ze door het juiste gevoel bij ons bedrijf niet meer verder willen rondkijken bij collega bedrijven en bij ons een auto wil kopen, dan weten wij dat we het goed doen. Of dat een klant vertelt dat ze gehoopt had om bij een bedrijf zoals de onze uit te komen, dat siert ons en daar zijn we trots op.

Wat is de impact van Covid-19 op het bedrijf en hoe ga je hier mee om?

De Covid-19 piekmomenten waren en zijn wederom bijzondere tijden. Uiteraard weinig klanten onderweg met bijhorend resultaat. Gelukkig is periode tussen april en oktober super geweest. Dit heeft er voor gezorgd dat we de situatie zoals deze nu is gemakkelijker accepteren. We blijven vertrouwen in de flexibiliteit en draagkracht van team Schoenmakers. Resultaat zal zijn dat we 2021 sterker in zullen gaan.

Autobedrijf Schoenmakers
Gerard Schoenmakers
Heuvelberg 9
5469 NM Erp
Tel: 0492-351030
info@schoenmakersautos.nl
schoenmakersautos.nl