Skip to main content

Ondernemersverhaal: Diko Trading

Diem Koolen van Diko Trading

Hoe kun je je bedrijf het best omschrijven?

Ik steun op twee pilaren. Dat is enerzijds Diko Trade, dat voornamelijk handelt in kwaliteit melkvee en slachtvee van zowel melkvee als vleesvee rassen. Dit gaat ook over de landsgrenzen, afhankelijk van het aanbod of vraag op dat moment!

En de andere pilaar is mijn nieuwste activiteit Dimach | Machinery & Vehicles. Deze onderneming timmert stevig aan de weg om gebruikte grondverzetmachines, landbouwmachines en transportmiddelen – zowel getrokken als zelf-rijdend – aan de man te brengen. Dit materieel wordt in verschillende Europese landen ingekocht en op onze eigen locatie klaargemaakt voor wederverkoop in zowel Nederland als ver daarbuiten.

De locatie aan de Berkensteeg in Erp die we aangekocht hebben, leent zich daar prima voor. Het is een terrein van 9.000 m2, waar we goed uit de voeten kunnen.

Diem Koolen - Diko Trading
Wat vind je belangrijk voor je bedrijf?

Nu de basis gevestigd is qua locatie en voorzieningen, kan ik een team op gaan bouwen om mij heen. Zodat ik taken kan gaan verdelen en daarmee weer tijd krijg om zelf de handel te gaan voeren. Uiteindelijk is dat mijn passie. Handel in allerlei producten. Daarvoor moet je zoals men zegt “de boer op” en dat is waar het nu om draait. Juist inkopen!

Hoe was de start?

Goed. Diko Trade is sinds 2011 actief en Dimach is sinds 2023 in de lucht. Die nieuwe stap brengt wel weer een gezonde spanning met zich mee, maar door de jaren heen krijg je natuurlijk wel de ervaring om te zien welke specialisten om je heen passen. Bij je ideeën en wensen. Wat iedereen weer op zijn of haar manier  doet en dat is allemaal goed.

Wat moet zeker nog genoemd worden, wat nog niet besproken is?

De snelheid waarin we leven is mega en de verwachting van elkaar is hoog. Doe daarom echt wat je leuk vindt en geniet van de kleine dingen. Zowel zakelijk als privé. En wil je je gebruikte bestelwagens of andere materieel aanbieden, roep dan maar! 😉

Diko Trade & Dimach
Diem Koolen
Tel: 06-43235646
diem@dikotrade.com
www.dikotrade.com