Skip to main content

Ondernemersverhaal: Do-Ing Bodywork

Ingrid van Dooren van Do-Ing Bodywork

Hoe kun je je bedrijf het best omschrijven?

Ik ben werkzaam als Shiatsu therapeute en heb sinds januari 2019 mijn eigen praktijk. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Ik werk op meridianen (energiebanen) en op acupunctuurpunten zodat de energie weer vrij door het lichaam kan stromen. De basis van elke behandeling is om lichaam en geest weer in balans te brengen, klachten te verhelpen c.q. te verlichten en voor ontspanning.

Vaak zijn er stagnaties waardoor de energie niet kan stromen en wat klachten geeft. Het gros van de klachten (zo’n 95%) komt voort uit de psyche. We staan tegenwoordig 24-7 aan en slaan allemaal spanningen op ons lichaam. Met name stress is een hele grote boosdoener. We gunnen ons zelf vaak te weinig rust en tijd voor ons zelf.

Do-Ing Bodywork= Energiek, vertrouwen, betrokken, ontspanning en voelen!

Ingrid van Dooren - Do-Ing Bodywork
Wat is nu echt karakteristiek voor je bedrijf?

Omdat je op het zelf-genezend vermogen van het lichaam werkt, werkt dit nog een tijd door. Ik help jou door stagnaties op te lossen en de energie weer te laten stromen, maar je bent zelf verantwoordelijk voor hoe je je lichaam onderhoudt. Als je steeds alle tekens van je lichaam negeert zullen klachten blijven of steeds terug komen. Door holistisch naar een klacht te kijken (waar komt een klacht vandaan – en niet alleen symptoom bestrijding) ga je lichaam en geest weer in balans brengen. Even bewust aandacht geven aan je lichaam. Hoe voel je je? En wat heb je nodig om weer bij jezelf te komen? Vaak staan we ver van ons gevoel af.

Wat was de eerste noemenswaardige opdracht voor je en welke ontwikkelingen heb je doorgemaakt?

Dat ik mensen weer kan en mag laten voelen! Als jij weer bij je gevoel kunt, kun je ook weer betere keuzes maken en dichter bij je zelf blijven. Vooral mensen met een burn-out hebben daar heel veel baat bij. Dat zijn vaak mensen die vaak over grenzen gaan en zich zelf wegcijferen.

Wat is de impact van Covid-19 op het bedrijf en hoe ga je hier mee om?

Ik heb helaas de pech gehad dat ik niet onder de eerstelijnsvergoeding val waardoor ik al 2 keer 2,5 maand niet heb mogen werken. Gelukkig heb ik mijn tijd goed kunnen besteden aan de verbouwing van mijn praktijk. Daarnaast heb ik verschillende webinars en trainingen online gevolgd om zelf goed op de hoogte te blijven, mijn kennis te verbreden zodat ik mijn klanten (nog) beter kan helpen.

Wat moet zeker nog genoemd worden, wat nog niet besproken is?

Alternatieve geneeswijze is niet gek of zweverig of whatever. Het is juist goed om even stil te staan en weer te voelen. Door lichaam en geest in balans te brengen, voel je je fitter en energieker! Dat willen we allemaal, toch? Shiatsu is heling door aanraking die raakt!

Voel je welkom bij Do-Ing Bodywork!

Do-Ing Bodywork
Ingrid van Dooren
De Wasaa 9
5469 BV Erp
Tel: 06-10081238
afspraak@do-ingbodywork.nl
www.do-ingbodywork.nl