Skip to main content

Ondernemersverhaal: Koop in Spanje

Martijn Wienbelt en Marleen van der Velden

Wij zijn Martijn Wienbelt en Marleen van der Velden van Koop in Spanje. Koop in Spanje heeft een gevarieerd aanbod van moderne nieuwbouw appartementen, penthouses en vrijstaande villa’s in Spanje aan de Costa Blanca. Wij delen onze jarenlange ervaring, kennis en liefde voor de Costa Blanca met potentiële kopers en helpen ze een goede keus te maken in de zoektocht naar een (vakantie)woning, verhuur object en/of stabiele belegging.

Samen met onze kinderen Julia (6) en Lucas (2) wonen wij op Heuvelberg 15 in Erp. Wij hebben ons kantoor aan huis en reizen regelmatig naar de Costa Blanca om nieuwe locaties/projecten te bekijken of voor en tweedaagse bezichtigingstrip met potentiële kopers.

Martijn Wienbelt en Marleen van der Velden - Kopen in Spanje
Wat is kenmerkend voor Koop in Spanje?

Wij zijn een klein, enthousiast en betrokken team dat zich onderscheidt van andere bedrijven in de markt met een kantoor in Nederland en een persoonlijke begeleiding. Voordeel daarvan is dat wij bij ons op kantoor of bij potentiële kopers thuis af kunnen spreken om de mogelijkheden te bekijken en vragen te beantwoorden. Daardoor creëren we al een band en als er dan serieus interesse is voor een bepaald project dan vliegen we samen met de potentiële kopers naar Spanje voor een 2-daagse bezichtigingstrip. Ook in de begeleiding na de aankoop zijn wij makkelijk benaderbaar bij vragen. Daarnaast hebben wij een selectief aanbod van betrouwbare projectontwikkelaars van nieuwbouwwoningen met een goede ligging en prijs-kwaliteit verhouding. Een woning kan er op een foto mooi uitzien, maar de locatie is misschien nog wel belangrijker.

Hoe was de start voor jullie en welke ontwikkelingen hebben jullie daarna doorgemaakt?

Marleen is, nadat ze haar makelaarsopleiding had afgerond, in 2004 gestart met het verkopen van woningen aan de Costa Blanca. Na de bankencrisis in 2008-2009 is zij tijdelijk gestopt, maar zij begeleidt nu alweer bijna 4 jaar potentiële kopers. Door het succes van Marleen werd het te druk en heeft Martijn besloten om vanaf 1 april 2022 ook fulltime de overstap naar Koop in Spanje te maken. We zijn een goed team samen en Martijn is door zijn achtergrond als business controller een welkome aanvulling.

Wat doe je als het even tegenzit, waar haal je als ondernemer je kracht uit?

Corona was in eerste instantie een flinke tegenvaller. Het complete vliegverkeer lag stil en we konden geen bezichtigingstrips organiseren. Door positief te blijven en “achter de schermen” voor te bereiden voor als vliegen weer mogelijk zou zijn, is de impact beperkt gebleven. We merkten dat er na Corona juist meer vraag naar woningen in Spanje is. Mensen realiseren zich dat gezondheid niet vanzelfsprekend is en je dromen niet uit moet stellen. De toenmalige lage rente en het huidige investeringsklimaat in Nederland zorgen ervoor dat we het drukker hebben dan ooit tevoren.

Wat moet zeker nog genoemd worden, wat nog niet besproken is?

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies en de mogelijkheden over het kopen van een woning aan de Costa Blanca in Spanje. Door de veranderende regelgeving in Nederland en diverse financieringsmogelijkheden is een woning in Spanje voor steeds mensen interessant.

Koop in Spanje
Martijn Wienbelt en Marleen van der Velden
Tel: +31 413 410044
info@koopinspanje.nl
www.koopinspanje.nl