Skip to main content
Bijeenkomst

Ledenfeestdag 16 september 2022

Ledenfeestdag 16 september 2022

Brainport Eindhoven

Vrijdag 16 september beleefden zo’n 65 Erpse ondernemers een inspirerende dag in Brainport Eindhoven, oftewel de slimste regio ter wereld met toptechnologie van wereldformaat.

Op de High-Tech Campus werden we hartelijk ontvangen door Erpenaar Professor Geert-Jan van Houtum. Hij vertelde over zijn indrukwekkende samenwerking met o.a. ASML en LELY, en over hoe wiskundige oplossingen kunnen bijdragen aan kostenbesparing en verbetering van processen.

Na een heerlijke lunch werd de groep opgesplitst. Onder leiding van drie bevlogen gidsen stond een rondleiding door Strijp-S, het TU-terrein en de HighTech Campus op het programma. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de invloed van Philips op de ontwikkeling van de stad Eindhoven. Ook zagen we een prototype van de zonneauto Stella Era, ontwikkeld door Solar Team.

Een hoogtepunt was zeker ook het werkbezoek aan Tech United op het TU-terrein. Europees en Wereldkampioen op gebied van robotisering. Omdat de bus ons ditmaal gelukkig niet in de steek liet, konden we op tijd naar Café Schansoord voor een fantastische afsluitend avondje in ons eigen Erp.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze fantastische dag!