Skip to main content
Nieuws

Startup Meierijstad

Startup Meierijstad

Startup Meierijstad opent deuren in januari

“Er is ruimte genoeg, kijk maar eens rond”, zegt Arent van Dijk enthousiast. In januari start, onder Arents leiding, een nieuw initiatief van de gemeente Meierijstad, Rabobank en het Platform Ondernemend Meierijstad: Startup Meierijstad. In de Veghelse vestiging van de Rabobank kan hij zeker twintig startende ondernemers kwijt, op veilige afstand. “Ze kunnen een eigen werkplek huren en gebruik maken van alle diensten die wij aanbieden. Het doel is dat startende ondernemers zich ontwikkelen tot een volwaardig ondernemer”, aldus Arent.

Door: Ties van Dooren.

EBK - Arent van Dijk

Een van de voordelen van Startup Meierijstad is dat de ondernemers gebruik kunnen maken van het netwerk en de kennis van ervaren ondernemers zoals Arent zelf ook is: “Het is de bedoeling dat deze startende ondernemers zich steeds blijven ontwikkelen. Ik ben er om ze te helpen wanneer nodig. Ook kunnen ze makkelijk met elkaar sparren en samen kijken naar een probleem waar tegenaan wordt gelopen”, legt Arent uit. Daarnaast worden er bijeenkomsten, trainingen en presentaties aangeboden door bijvoorbeeld ervaren ondernemers of iemand van de Rabobank. “Voor 175 euro per maand hebben starters de beschikking over een representatieve werkplek, koffie, wifi, een supermooie ruimte voorzien van alle gemak en een flink pakket aan begeleiding en ondersteuning door professionals.”

Arent geeft advies wanneer nodig en de startende ondernemers mogen gebruik maken van het netwerk van de ondernemersverenigingen in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode en Erp, de gemeente en de Rabobank. “Ik ga er met open vizier in. Alles binnen Startup Meierijstad is optioneel. Je wordt nergens toe gedwongen. Als je een bijeenkomst wil bijwonen, graag. Heb je er geen interesse in dan is dat prima. Dat geldt eigenlijk ook voor mijn expertise. Ik wil de starters graag begeleiden en voorzien van tips als ze daar behoefte aan hebben, maar als dat niet zo is: geen probleem.”

Ambitieuze ondernemers

Arent kan twintig startende ondernemer kwijt in de ruimte die hij in gebruik heeft genomen op de tweede verdieping van Rabobank in Veghel. Arent: “We hebben de mogelijkheid om uit te breiden. Er is nog ruimte vacant wanneer er meer animo is.” De eerste twee startende ondernemers hebben zich al aangemeld bij Startup Meierijstad. “Zowel Geert van der Heijden van Vindkracht 13 als Anke van de Klundert van The Brand Bakery gaan hier een werkplekje huren.” Geert uit Sint-Oedenrode vult aan: “Het is een mooie manier om je netwerk te vergroten. Vindkracht 13 zorgt voor online optimalisatie wat uiteindelijk leidt tot minder fouten, minder tijd en het levert meer op.” Veghelaar Anke was al langere tijd op zoek naar een kantoorruimte in Meierijstad. “Op een gegeven moment ben je toe aan een nieuwe stap en wil je meer dan werken aan de keukentafel. Ik wil graag ondernemen in een meer creatieve omgeving met andere ondernemers om me heen. Bij StartUp Meierijstad hoop ik kennis en ervaring op te doen”, aldus Anke.
Arent is blij met deze twee ambitieuze ondernemers. “Hopelijk is het de start van een community. Het zou leuk zijn als er ondernemers uit allerlei leeftijdsgroepen zich aansluiten bij StartUp Meierijstad. Voor studenten is er een speciaal studententarief. We willen actief gaan samenwerken met de scholen in Meierijstad en de hbo’s en universiteiten uit de buurt. Ik wil de jonge ondernemers binnenboord houden.”

Ondernemers uit Meierijstad die niet meer dan vijf jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel zijn welkom om zich aan te sluiten bij StartUp Meierijstad. “Wanneer je bedrijf al langer dan vijf jaar bestaat of als je woonachtig bent buiten onze gemeentegrenzen dan kijken samen even naar de mogelijkheden. Het is niet de bedoeling dat zij startende ondernemers van Meierijstad in de weg zitten”, legt Arent uit. Meer informatie is te vinden op: www.startupmeierijstad.nl. Vragen? Mail naar Arent: info@startupmeierijstad.nl.