Skip to main content

Ondernemersverhaal: Vair

Marijke Koenen en haar bedrijf Vair

Hoe kun je je bedrijf het best omschrijven?

Vair is de naam waaronder ik als zelfstandige enthousiast opereer om vooruitstrevende ondernemers te helpen bij de afzet en organisatie van hun (streek)producten. Op dit moment ben ik vooral doende met de verkoop van het smaakvolle rundvlees van Aadal Brandrood. Vair =Eerlijk (fair), betrokken, lokaal, ‘terroir’, verbindend.

EBK - Marijke Koenen
Wat is nu echt karakteristiek voor je bedrijf?

Vair-nieuwend: Door oude structuren in de landbouw los te laten kom je tot nieuwe vormen en verdienmodellen. Eerlijk voor het dier. Dus als ze buiten hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen dan wordt de boerin in mij blij. Na een beter leven kan iedereen er met méér smaak en waardering van eten. Door open te communiceren op sociale media betrek ik zoveel mogelijk mensen bij het bedrijf en de producten.

Je bent pas echt tevreden als…?

Ik ben pas echt tevreden als er voldoende afzet is om de natuurbegrazing in het Aadal en het Brandrode ras in stand te houden. Dus als de betrokken boeren in deze korte keten er hun brood mee kunnen verdienen.

Wat was de eerste noemenswaardige opdracht en welke ontwikkelingen heb je doorgemaakt?

Door Martien van Asseldonk van Zorgboerderij en Natuurbegrazing ’t Ham ben ik gevraagd om te komen helpen bij de verkoop van de Brandrode runderen. Naast de organisatie van de natuurbegrazing houd ik me vooral bezig met de verkoop van Aadal Brandrood. Mooi om te ervaren dat er vraag is naar goed rundvlees, lokaal mét een goed verhaal.

Wat is de impact van Covid-19 op het bedrijf en hoe ga je hier mee om?

De diverse boerderij- en streekwinkels hebben meer klanten dan ooit, dus de lancering van Aadal Brandrood komt op het juiste moment.

Wat moet zeker nog genoemd worden, wat nog niet besproken is?

Aadal Brandrood ligt vanaf deze week ook in de winkel van Siebe’s Kaas. En vergeet niet om naast het rundvlees ook een lekker stukje kaas te kopen.

Vair
Marijke Koenen
Vlaandershof 2
5469 VK Erp
Tel: 06-12352566
info@vair.nl
vair.nl